ВЪПРОСИ

Минаха вече единадесет седмици от последния въпрос в сайта, а още тогава трябваше да наваксвам с един. Така че през следващия месец може да очаквате средно по три публикации с въпроси всяка седмица. Междувременно ще се радвам, ако споделите своето мнение по няколко въпроса от поредицата, които още стоят без отговор:

В последното издание на радио предаването “451° по Фаренхайт”, което веднъж в месеца водя и аз, стана дума за родителите, децата и четенето на книги. Надали има някой, който да не е съгласен, че е добре родителите да четат на децата си, както и да ги насърчават да четат сами, когато вече са се научили. Мнозина обаче изпитват затруднения с намирането на подходящи книги за децата си.

И така логично стигаме до въпроса трябва ли родителите внимателно да подбират литературата, която децата им четат или е по-добре да ги оставят сами да формират своя вкус? Възможен ли е баланс между тоталното въздържание от контрол и натрапчивата индоктринация?

Съвсем скоро ще публикувам своето мнение и препоръки по въпроса, но преди това ми се иска да видя и по-активна дискусия. Ще се радвам да прочета вашите отзиви по темата.


Тази публикация е част от рубриката „Въпроси“, която излиза веднъж седмично – в събота – и съдържа всякакви въпроси, които занимават съзнанието ми и на които търся отговор/и. Повече за нея може да прочетете тук, а повече информация за рубриките в сайта има тук.