ВЪПРОСИ

Тази седмица влязох в дебат с неколцина познати и непознати по въпроса за употребата на оръжие и съвместимостта му с християнските ценности. В резултат ми зададоха няколко въпроса. Докато излагам отговорите си максимално ясно и подробно, реших да задам няколко въпроса и на вас.

Как мислите, оправдано ли е един ученик на Христос да използва оръжие при самозащита? А да участва във военни действия, при които отбранява страната си срещу агресор? А да използва оръжие в миротворческа мисия, при която се освобождава мирно население от набезите на терористи? Ако да, има ли някакви условия, които ограничават или разполагат рамки около тази употреба? Разполагаме ли с някакви признаци за Божието мнение по въпроса?

Както и досега, ще се радвам да споделите вашето мнение. Не е необходимо то да е цялостно премислено и изчерпателно обосновано. Запазвам си правото да задавам поясняващи въпроси, но пък и вие имате правото да не им отговаряте.

 


Тази публикация е част от рубриката „Въпроси“, която излиза веднъж седмично – в събота – и съдържа всякакви въпроси, които занимават съзнанието ми и на които търся отговор/и. Повече за нея може да прочетете тук, а повече информация за рубриките в сайта има тук.