За сайта

Добре дошли в личния ми сайт! Тук споделям разсъжденията си по различни въпроси, впечатленията си от книги, музика, и филми. Публикувам изследвания в зародиш. Преди всичко обаче задавам въпроси. Не за да се правя на интересен, а защото действително съм любопитен. Животът е интересен само когато се подлага на осмисляне.

РУБРИКИ

Макар и това да е личен сайт, а не списание, така че понятието „рубрики“ е доста условно, все пак с цел по-голяма подреденост съм определил следните категории публикации:

 • Богословие – Богословието е един от основните ми интереси, така че всичко каквото пиша в един или друг смисъл има отношение към него. Тази рубрика обаче е предназначена за публикации, които се занимават с конкретни богословски въпроси.
 • Библията за малки очички – Преди време изявих желание да започна да публикувам откъсите от Библията, които четем със сина ни, заедно с илюстрациите, които сами подбираме. Тази рубрика включва както съответните прочити, така и публикации, които имат отношение към Библията и децата.
 • Бизнес и технологии – Интересът ми към информационните технологии, а след това и бизнеса, дойде на сравнително по-късен етап в живота ми. Двете области обаче представляват съществена част от професионалните ми занимания, така че са засегнати и в много от другите ми писания. Тази рубрика е за текстове, които конкретно засягат бизнеса, кариерното развитие и/или информационните технологии.
 • Вметки – Това най-често са кратки публикации, в които препращам към други сайтове или материали, цитирам изказвания/откъси от творби, които са ми направили впечатление, или пък просто разсъждавам „на глас“.
 • Въпроси – Излиза веднъж седмично – в събота – и съдържа всякакви въпроси, които занимават съзнанието ми и на които търся отговор/и. Повече за нея може да прочетете тук.
 • За сайта – Много рядко се налага да напиша нещо и относно сайта, като например въвеждане на нова рубрика или функционалност.
 • Като стана дума… – Както вече съм писал, първоначалният стимул да си направя личен сайт бе най-вече рубриката While We’re At It на американското списание First Things. В тази рубрика публикувам свои коментари по актуални въпроси.
 • Книги – Литературата е друг от основните ми интереси. Тази рубрика съдържа рецензии, обсъждане на литературни въпроси и всичко, което се отнася до книги.
 • Лично – Това е същинската „блог“ рубрика. В нея пиша за себе си и живота си. Няма определена периодичност. Когато ми се пише, пиша.
 • Музика – Не съм музикант, но от най-ранна възраст съм пял и дрънкал на най-различни инструменти. Освен това се интересувам от историята на музиката като академичен интерес. В тази рубрика публикувам рецензии на албуми, впечатления за музиканти и концерти, и т.н. – всичко свързано с музиката.
 • Отговори – Обичам да задавам въпроси, но и нямам против да споделя отговорите, до които съм достигнал. Всяка сряда публикувам отговори на въпроси, които съм получил от читатели, слушатели и приятели.
 • Филми – Имам приятели, които професионално се занимават с кино (сценарии, режисура, актьорство, преподаване), както и други, които са запалени по киното до такава степен, че има твърде малко филми, които да не са гледали. Аз не съм нито между едните, нито между другите. 🙂 Просто обичам да гледам хубави филми, а понеже осмислям всичко говорейки или пишейки, в тази рубрика включвам кратки обзори на филми, които съм гледал.

КАРТА

Страницата СЪДЪРЖАНИЕ представлява своеобразна карта към съдържанието в сайта. Там са изредени (чрез препратки) всички теми, последните четиринадесет публикации, всички рубрики и архив на всички публикации по месец.


 

АВТОРСКО ПРАВО

Емблема на споразумението за авторски права Creative Commons.Текстовете и останалото собствено съдържание в блога се разпространяват под лиценз Creative Commons признание-споделяне на споделеното, версия 2.5. Можете да ползвате материали от блога както искате, стига да го посочите като източник с линк и да разрешите на другите хора да ги ползват по същия начин.