ВЪПРОСИ

Мозайка на Исус Христос от църквата "Св. София" (Хагия София) в Истанбул, Турция (http://j.mp/1zi29G0).

Мозайка на Исус Христос от църквата „Св. София“ (Хагия София) в Истанбул, Турция (http://j.mp/1zi29G0).

Ако трябва буквално само с две думи да опишете същността на учението и цялата дейност на Исус Христос, какви биха били те?

Такива въпроси обикновено носят риска от опростяване, затова никак не ги обичам. Но друг път разполагаме с достатъчно сведения, които да ни позволят да отговорим на въпроса. От всичко, което ви е известно за Исус Христос, има ли нещо, което може да ви подскаже отговора? Не забравяйте, че често подходът на отговаряне може да е по-важен от конкретния отговор!

 

 


Тази публикация е част от поредица, която започнах на 1 август 2014 г. Тези кратки твърдения нямат за цел да са изчерпателни, а да предизвикват към размисъл и да събуждат въпроси. Представляват своеобразен анонс към две лекции, които предстои да изнеса в края на месеца на една почивка за млади хора в курорта Приморско.

Същевременно е част и от рубриката „Въпроси“, която излиза веднъж седмично – в събота – и съдържа всякакви въпроси, които занимават съзнанието ми и на които търся отговор/и. Повече за нея може да прочетете тук, а повече информация за рубриките в сайта има тук.