Мой приятел ме попита дали знам за добри сайтове, където би могъл да прочете изчерпателни рецензии на богословски книги. Докато му отговарям реших да се поразтърся из интернет дали не се е появило нещо ново. Скачайки от връзка на връзка полюбопитствах да прочета рецензията на една книга, написана от мно-о-о-ого известна авторка американка. Ще се въздържа да споменавам името й, а любопитните може да прочетат рецензията сами. Не можах да се сдържа да не се засмея обаче на последното изречение:

Бих препоръчала тази книга на всеки, който обича да чете неволна християнска сатира, примесена със съвети за здравословен живот и разкрасяване.

Лесли Уигинс
из рецензия на Joyce Meyer, Look Great, Feel Great: 12 Keys to Enjoying a Healthy Life Now (FaithWords, 2006)

Чели ли сте “християнски” книги, в които авторите смятат, че разкриват тайните на живота, а всъщност са толкова наивни и повърхностни, че се чудиш дали да се смееш или да се ядосваш?


Тази публикация е част от рубриката „Вметки“. Това най-често са кратки публикации, в които препращам към други сайтове или материали, или цитирам изказвания/откъси от творби, които са ми направили впечатление. Повече за рубриките в сайта може да прочетете тук.